Go with the flow

Regelmatig word ik verrast door het leven. Door de mensen die ik ontmoet, door de synchroniciteit die soms onverwacht ontstaat en, in dit geval, door mijn man!

Hij nam me een paar dagen mee naar een stad. Welke stad bleef een verrassing. Dat vonden we allebei best lastig. Hij omdat hij graag wilde delen in de voorpret en ik omdat ik het heel gek vond om op donderdag niet te weten waar ik de volgende dag zou zijn. Ik kon niks voorbereiden, me geen voorstelling maken, niet bedenken wat ik graag wilde zien en ook niet wat ik er kon eten (voor mij niet geheel onbelangrijk!). Geen idee ook hoe het weer en de mensen er zouden zijn…

De enige informatie die ik kreeg toen ik mijn spullen ging pakken, was dat het er rond de 20 graden was. Pas op het vliegveld vrijdagochtend kwam er een boekje uit zijn tas: Praag!

Wat een fantastische stad! Echt alles klopte op het moment dat we er waren, het was supermooi herfstweer, de zon scheen op de vele mooie gebouwen en prachtige beelden en de zonnestralen schenen door de donkerrode, bruine en gele bladeren heen.

De eerste dag kozen we voor ‘go with the flow’. Zonder gidsje, op gevoel de straten door en ons verwonderen om alles ons heen.

De volgende dag hield ik het boekje in mijn handen geklemd omdat ik één van de routes wilde volgen. Het zou ons brengen op alle bijzondere plekken van de stad inclusief goed aangeschreven plekjes om te lunchen en iets te drinken. Dat verliep minder soepel dan een dag eerder.

Steeds kijkend op de kaart en de aanwijzingen volgend zorgde er a) voor dat ik minder genoot van wat er om me heen aan moois te zien was en b) we liepen regelmatig niet goed. Maar ja, wat is niet goed? Niet goed, omdat we niet volgens verwachting van de route op het juiste plein uitkwamen?

Het was een mooie reminder voor me over hoe het leven het fijnst te leven is. Ik mag visualiseren over het leven dat ik het liefst leef. Ik mag acties uitzetten om deze dromen in de materie neer te zetten. Vervolgens laat ik het resultaat voor wat het is. Dankbaar voor alles wat er is.

Want wat gaat het vaak mis. Dat we het gevoel hebben dat we verdwaald zijn, mislukt of ongelukkig. Dat de verwachtingen die we hebben niet overeenkomen met het echte leven. Zonde. Als we onze aandacht richten op wat er niet is, vergeten we wat er allemaal wel is. En dat is vaak heel veel. Lukt het jou om iedere dag één of twee dingen te benoemen waar je dankbaar voor bent? Noteer ze voor jezelf in een mooi notitieboekje naast je bed en blader regelmatig terug. Dankbaarheid voelen we in ons hart. Het hart waarin altijd overvloed aanwezig is, liefde, energie, vrijheid, creativiteit…

Je zult zien dat het leven er ineens een stuk mooier voor je uitziet!